Jinak se v nich utopíme!

ebook-vs-book_small„Už mám dost!“ (jakože v pohodě, jenom poukazuji na to proč se tomu nikdo nediví), že je z historie dáno, že lidem jenž čtou knihy je přikládána moudrost, a že na čtení knih obecně, je pohlíženo jakožto na činnost ušlechtilou, kdežto čtení informací z internetu je vždy spojováno se ztrátou času a přikládány jsou mu pouze prokrastinační a špatné vlastnosti.

Samozřejmě je na internetu mnoho balastu ale stejně tak existuje i knižní brak, a taktéž je ho daleko více než knih jež za to stojí.
Ano „s velkou mocí přichází také velká zodpovědnost“ a člověk se snadno nechá zlákat 10-ti hodinovými smyčkami s kočičími výjevy na youtube, ale například v mém oboru bych se při čtení pouze z knih moc nedozvěděl, právě kvůli překotnému vývoji, obsahuje internet mnohem čerstvější – a tedy i poněkud neotesanější neucelenější a více hrubé informace, což je někdy dobře!

Ale jde tu o něco jiného. Na internetu je právě těch podstatných informací a dat vhodnoých k hodnotnému přehodnocení taková přehršle, že ani celé lidstvo, respektive to malé procento jenž má přístup k internetu, se nedokáže shodnout na těch „nejlepších“ zdrojích / článcích / etc. Zatím. A právě proto že celé lidstvo, má přístup ke všemu a toho všeho je hodně a bez „jasně určených priorit“, jako byli například velikáni světové literatury jednotlivých období (zvolení postea), je zájem o jednotné „nejlepší“ zvolené zdroje rozmělňován a na internetu se spousta informací opakuje – na různých stránkách v různých jazycích. Ani vyhledávání ještě není v takovém stavu aby byl určen opravdu ten „správně zvolený velikán mezi informačními zdroji“ byl nalezen jako první. Tím nechci říct, že by vždy neměli být nalezeny i alternativní zdroje, ba naopak.

A co věčné pročítání statusových zdí? Jde oto, které pročítáte. Mě se třeba kromě mnoha nápadů na 3d tisk nedávno povedlo v komentáři navrhnout jméno jež bylo později návrhářem vybráno první celou v Rumunsku navrhlou tiskárnu. Symme3D, a když produkce půjde jako na drátkách tak mám přislíbenou i velkou slevu :).

Chci tím jen říct. Ne všichni svůj čas na internetu promrhávají.. celý. A pořád si držím v úctě ty co čtou.. tedy když to není zrovna 256 odstínů šedi. Velcí literáti věků minulých byli zvoleni zkouškou časem a přežili zapomnění. Dnešní literáti mají stejný úkol. Pokud se týká internetu, tak ten musí dle mého názoru teprve dozrát k tomu aby byli zvoleny ty zdroje jenž stojí zato. Jinak se v těch internetech utopíme!

vera_pohlova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *