[MIKROVLNKA] je zlo!

Objevil jsem otázku (sice z roku 2011), zda je lžička zapomenutá ve sklenici s vodou a ohřátá v mikrovlnce radioaktivní.
No prosím! 🙂 čtěte dál a dozvíte se „šokující“ pravdu!

Snažím se hledat informace ke všemu možnému.. důležité v dnešní době najít dostatek zdrojů, a nevěřit tomu nejlehčímu – tedy tomu kterému se nám věřit chce a který vypadá nejdůvěryhodněji :)..

Pokud je článek v angličtině a chcete ho přeložit, ale pozor ať se vám nepokroutí nebo neztratí v překladu význam!

JAZ Awsome [%] jak moc musíte rozumět technice [%] odkaz – jméno o čem se tam píše?
eng 100 5 blog jeden týpek píše jak mu těhotná sestra řekla jaké jsou mikrovlnky zlo, zprvu nevěřil.. ale pak si řekl že to nebude riskovat, tak začal hledat informace -> tento článek popisuje jeho krásné bádání
čes osel.cz
čes 100 odbornecasopisy.cz krásně vysvětlený princip, i princip toho proč jsou mýty jenž se šíří jen mýty 🙂
eng 50 70 wiki nezaujatý popis mikrovln z fyzikálního hlediska
eng 90 80 wiki-en nezaujatý popis mikrovln z fyzikálního hlediska – anglicky – mají to více rozvedené do detailu
eng 70 90 magnetron popis funkce magnetronu – ústředního měniče v mikrovlnce vytvářejícího elmag záření
eng 100 5 vybuchující  voda?  PRAVDA – při použití velmi čisté a hladké sklenice, může dojíť k zahřátí až nad bod varu. poté při zanesení nerovnosti (káva, cukr, slánka, vibrace), dojde k náhlé expanzi páry jenž může vystřelit takových 20cm nad skleničku.
eng 80 5 zabíjí rostliny?  experiment jenž je zopakován tentokrát vědecky a ne 6ti letou vnučkou – závěr? Voda z mikrovlnky je vpoho 🙂
čes  70  10  hocijaká diskuze

 Zde se uvádí ta krásná věta kde se vyskytla záměna pojmu záření:

v mikrovlnce není radioaktivita – pro rozšíření povědomí se můžete zkusit např wiki – rozdíl mezi ionizujícím („radioaktivním“) zářením (tj. částice z rozpadu a část spektra elmag vln) a elektromagnetickým zářením (tj celé spektrum em. vln)

Kdo by vlastně mohl chtít aby lidé nepoužívali mikrovlnky, kromě těch co „vědí“ že sou špatné? Třeba konkurence. Jestli už věříte že prodejci naschvál zatajují informace o malfunkci (krom toho že nezatajují, jsou dostupná a z některých článků uvedených výše snadno pochopitelná), tak vězte, že by třeba prodejci ostatní bílé elektroniky mohli mít strach že přestanete používat zase jejich přístroj.

A v neposlední řadě, prosím, nemějte strach z neznámého a radši se snažte věci pochopit. je to vždy lepší!

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Blogosphere a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *